Het creëren van de juiste akoestiek in een ruimte vereist specialistische kennis en ervaring. ”MH Roadstyling ontwerpt, produceert en monteert akoestische panelen en (mobiele) scheidingswanden die geheel naar wens van de klant kunnen worden vormgegeven. Het functionele gaat steeds hand in hand met het decoratieve, zo creëer je een aangename omgeving”, licht Ruud van Helden (Verkoop & Advies Bewegwijzering en Interieur) toe.

  

”Akoestiek heeft direct invloed op het welbevinden van mensen in een ruimte. Wanneer mensen zich niet prettig voelen in een bepaalde omgeving, hoeft dit niet altijd met de ruimte op zichzelf te maken te hebben maar kan dit ook te maken hebben met het gebruik van de ruimte. Een akoestiek kun je niet uitzetten, maar wel veranderen. Een concertzaal vereist bijvoorbeeld een andere akoestiek dan een kantooromgeving.”

Een optimale akoestiek kun je bereiken door de juiste aankleding. ”Als graadmeter kun je ervan uitgaan dat 30% van het beschikbare oppervlak (vloeren, wanden en plafond) aankleding nodig heeft.” Maar het oog wil ook wat. ”We ontwerpen en produceren deze producten geheel naar wens. Een van onze opdrachtgevers heeft bijvoorbeeld akoestische panelen ophangen in de kantine en wisselt elk seizoen van afbeelding. Dat is vrij vlot en goedkoop te realiseren, aangezien de panelen een aluminium profiel hebben waar we een doek op kunnen spannen. Zo is voor vrij weinig kosten een eindeloze variatie mogelijk.”

Dat een akoestiek een behoorlijke impact kan hebben bewijst het project van de nieuwe kantine en vergaderruimte bij de sporthal In de Bandert. ”Daar voelden mensen zich niet prettig, waardoor er ook geen bezoekers gingen zitten. Door het plaatsen van diverse plafond- en wandpanelen ogen en voelen de ruimtes nu een stuk gezelliger en wordt de kantine nu wel opgezocht en wordt de vergaderruimte gebruikt waarvoor deze bedoeld is.”

De panelen worden in uiteenlopende ruimtes geplaatst. ”Natuurlijk denk je met name aan grote openbare ruimtes zoals een sporthal, een theater of een grote horecagelegenheid, maar we plaatsen ook veel panelen in het onderwijs, bij zorginstellingen, in kantoortuinen of gewoon bij mensen thuis. Eigenlijk overal waar akoestische verbetering nodig is om de communicatie en concentratie, en het welbevinden te verbeteren.” De frames worden niet uitsluitend op muren gemonteerd maar kunnen ook vrijstaand geleverd worden. ”Zo kun je eenvoudig akoestische afscheidingswanden maken. Deze zijn met een vaste voet of verrijdbaar, met wieltjes, leverbaar. Heel handig wanneer opstellingen in kantoren nog wel eens veranderen of de werkplekken al dan niet drukbezet zijn.”

Benieuwd of de akoestiek in uw ruimte verbeterd kan worden? We geven graag advies, een proefophanging behoort tot de mogelijkheden. Neem vrijblijvend contact op met Ruud van Helden: Tel. 046 452 96 27