Vierendertig immens grote silo’s, ruim 4300 m2 aan oppervlakte en zo’n 6 kilometer folie. Deze specificaties geven zo’n beetje de omvang aan van het project dat wij voor Katoen Natie mochten uitvoeren. Dit logistieke bedrijf breidde haar bestaande locatie in Nuth vorig jaar flink uit met een nieuw magazijn en een silobatterij van zestig silo’s. Om deze industriële objecten op een architectonisch verantwoorde manier op te nemen in de omgeving werd de buitenkant door ons gecamoufleerd. Een uitdagende klus waar wij met veel plezier aan hebben gewerkt.

Communicatie, planning en productie luisteren nauw

Het camoufleren van de silo’s gebeurd door middel van het aanbrengen van hoogwaardige folie welke een grafisch patroon bevat. Dit traject is een arbeidsintensief proces, waarbij communicatie, planning en productie nauw luisteren. Een goede voorbereiding is daarom van essentieel belang. Medewerkers Ingmar Briaire, Moritz Henschker en Luc Keulen waren onderdeel van het vaste montageteam en nemen je mee in hun werkzaamheden.

Op pad met experts

Een werkdag in de fabriek van Ellimetal N.V. in België waar de 25 meter hoge silo’s worden gemaakt begint vroeg. Een van de aluminium magazijnen is horizontaal in de loods geplaatst en wordt door ons montageteam in banen voorzien van folie. Dit is een precies werkje want alle banen moeten naadloos op elkaar aansluiten zodat het ontwerp blijft gewaarborgd. Wanneer een kant af is wordt de silo met behulp van een kraan gedraaid waarna de monteurs doorgaan met het volgende stuk om zo de hele silo in etappes te voorzien van folie. “De folie waarmee wij werken is bestand tegen alle weersinvloeden, behoudt daardoor zijn kleur en heeft bovendien een jarenlange levensduur” legt monteur Ingmar Briaire uit. Door hun ruime ervaring weten onze experts alles over de diverse soorten folies. “Folies zijn er in veel verschillende uitvoeringen, geschikt voor uiteenlopende ondergronden en toepassingen. We worden heel enthousiast wanneer we een nieuwe foliesoort of toepassing ontdekken en dan willen we er alles over weten. Op dat gebied zijn we echte vakidioten” lacht Luc Keulen.

Uitzonderlijk vervoer

Eenmaal afgewerkt worden de silo’s vervoerd naar de plek van bestemming: Nuth. Door de afmetingen is dat een hele operatie en het betreft dan ook uitzonderlijk transport dat ‘s nachts plaatsvindt. Inmiddels zijn alle silo’s geplaatst en te bewonderen vanaf de A76.

Uniek project

Alleen al door de omvang is dit project uniek. Om een silo te voorzien van folie zijn de drie mannen zo’n tien uur per persoon bezig. Het traject heeft dan ook een aantal maanden geduurd. “Het zijn arbeidsintensieve werkdagen” vertelt Moritz Henschker, “maar dat maakt het ook leuk. We werken met een enorm fijn team en door zo’n klus wordt de band nog hechter.”

> Vakblad Sign+ Magazine schreef een mooi artikel over dit bijzondere project, editie maart 2020

 

Voor opdrachten als deze is MH Roadstyling de perfecte partner. Wij leveren maatwerk en werken met de grootst mogelijke precisie en zorg. Wil jij weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op via: 046 452 96 27.