Je hebt het vast al gehoord: Maastricht Aachen Airport heeft een make-over gekregen en wij hebben daar ons steentje aan bijgedragen. ”Ook achter de douane hebben we werkzaamheden uitgevoerd, het voelde door alle controles soms net alsof we zelf met vakantie gingen”, aldus Ruud van Helden, medewerker Verkoop & Advies Bewegwijzering en Interieur.

De eyecatcher van de luchthaven is van ver zichtbaar: een bijzondere gevel met een geperforeerde stalen wand met verlichte krulletters. ”De krulletters zijn gemaakt in een heel specifiek lettertype en de vraag was of wij deze signing naar voren en naar achteren konden laten uitlichten”, vertelt Fön Schulpen, medewerker Verkoop & Advies Buitenreclame.

”Naar achteren is gekozen voor een zacht licht en naar voren voor een witte lichtstraling. Vervolgens hebben we eerst een zogenaamde proefopstelling gemaakt om samen met Maastricht Aachen Airport en de architect te kunnen afstemmen of het geheel naar wens was.”
De geperforeerde stalen wand bleek een extra moeilijkheidsfactor voor onze monteurs van de buitendienst. ”De krulletters zijn vrij dun en groot, gemaakt van aluminium met een combinatie van kunststof. Bij de montage konden we slechts gebruik maken van de uitstekende delen van de wand.” Twee monteurs hebben de losse letters in twee dagen tijd aan de gevel gemonteerd en het resultaat mag er wezen. ”Het ziet er prachtig uit. Voor ons is het ook een speciale opdracht. Hoewel we natuurlijk bijna dagelijks gevelreclames maken is deze locatie zichtbaar voor heel veel mensen en is de bekendheid van de luchthaven een leuke bijkomende factor.”

De grootste uitdaging binnen het pand bleek niet de productie of de montage, maar de strakke tijdsplanning. ”Je moet je voorstellen dat je met heel veel leveranciers gezamenlijk werkt aan één project. Dat vergt de nodige afstemming. Bovendien mocht de reiziger zo min mogelijk hinder ondervinden van de werkzaamheden, dus wanneer er vliegtuigen landden of opstegen lagen onze werkzaamheden stil en gingen we op een later moment weer verder”, legt Ruud uit. Uiteindelijk hebben 4 monteurs in drie dagen tijd alles gemonteerd en afgewerkt.

De reizigersstroom op een luchthaven moet natuurlijk vlot verlopen, dus de signing moet helder zijn. ”De uitdaging was om met zo weinig mogelijk tekst en pictogrammen zo veel mogelijk duidelijk te maken. De wens van de luchthaven was dan ook om zo summier en doeltreffend mogelijk te zijn. Daar zijn we zeker in geslaagd.” Een gedeelte van de signing is vervaardigd uit zelfklevende folies. Maar er is ook gewerkt met acrylaat (kunststof, 19 mm dik) freesletters in de kleuren zwart en wit met een glanzend effect.
”Zo creëer je meteen een chique uitstraling.” Ook zijn er diverse interieurfolies geplaatst.
Mocht je nou via Maastricht Aachen Airport op vakantie gaan, let dan even op wanneer je door de douane heen bent. ”Op de deuren na de douane hebben we gewerkt met RVS paneeltjes met plotfolie.”

Phidias Community Innovation uit Sittard heeft het ontwerp gemaakt en wij hebben de uitvoering en montage voor onze rekening genomen. ”Het verzoek van Maastricht Aachen Airport was helder: een uitstraling met een eigentijdse vorm. MH Roadstyling bestaat inmiddels ook al dertig jaar, dus de uitingen die we in de negentiger jaren hadden geplaatst, mochten we nu ook zelf weer vervangen. Een bijzondere ervaring”, sluit Ruud lachend af.

Bekijk hier meer beeldmateriaal van ons project op Maastricht Aachen Aiport.