Hoe prikkel je talent en kom je in een schaarse arbeidsmarkt aan gespecialiseerd personeel? ”We hechten grote waarde aan de ontwikkeling van onze medewerkers en bieden hen de kans om naar eigen wens hun talent binnen MH Roadstyling in te zetten. Om dit te waarborgen hebben we een intern Talent-Ontwikkelingstraject opgezet. Zo kunnen we onze medewerkers mooie doorgroeimogelijkheden bieden en toekomstige medewerkers prikkelen en tegelijkertijd intern opleiden. Het vergt een investering van onze zijde, maar we zijn ervan overtuigd dat wanneer je mensen in hun kracht laat werken je voor de langere termijn samen succesvol bent.” Aan het woord Mikky Mostard (rechts op foto), afdelingshoofd voertuigreclame en manager productiviteit en kwaliteit.

Kiki Spierings (20 jaar) greep de kans om deel te nemen aan het ontwikkelingstraject en vertelt hoe zij haar talent ontdekt en ontwikkelt bij MH Roadstyling. Kiki: ”In het kader van mijn studie Signmaking heb ik al diverse stages doorlopen bij MH Roadstyling. Als stagiaire loop je toch het risico dat je op je stageplek wordt ingezet bij ondersteunende werkzaamheden. Dat is bij MH Roadstyling niet het geval. Het traject is een gepersonaliseerd plan afgestemd op mijn wensen en kwaliteiten. Zo kan ik op alle afdelingen meewerken om zoveel mogelijk ervaring op te doen. Per discipline zijn doelen opgesteld waar ik naartoe werk.” Mikky voegt toe: ”We hadden al snel in de gaten dat Kiki een topper is. Ik waak ervoor dat ze aan de slag kan met uiteenlopende opdrachten waar ze kan leren van haar collega’s.” Learning on the job onder begeleiding van zeer ervaren collega’s die vaak meer dan dertig jaar ervaring hebben. ”Het is mooi om te zien dat de jonge generatie zoveel kan leren van de ervaren medewerkers, maar ook dat ze elkaar kunnen aanvullen en versterken. Zo komen we ook in een krappe arbeidsmarkt aan gespecialiseerd en gemotiveerd personeel.”

Door de verscheidenheid aan opdrachten krijgen medewerkers de kans om in de praktijk te ervaren waar hun talent en interesse ligt. Inmiddels heeft Kiki al de nodige opdrachten achter de rug en heeft ze een duidelijke voorkeur voor een bepaalde richting. ”Als klein meisje was ik al bezig met stickers en plakken, mijn keuze voor de afdeling voertuigreclame was dan ook geen verrassing,” geeft ze lachend toe. ”MH Roadstyling heeft alle disciplines in huis, waardoor ik intern kan doorgroeien. Over 5 jaar hoop ik hier een volwaardig plakker en eerste monteur te zijn.”

Het succes van het traject werpt haar eerste vruchten af. ”Als Kiki in juni met succes afstudeert ontvangt ze een contract bij MH Roadstyling en mag ze op de afdeling voertuigreclame aan de slag”, licht Mikky tevreden toe.