”Eigenlijk zijn de mogelijkheden grenzeloos”, aan het woord Luc Keulen, 39 jaar en sinds een jaar werkzaam als Signing Specialist bij MH Roadstyling. ”Ik wrap al sinds 15 jaar auto’s dus stress krijg ik daar niet meer van. Nou ja… mocht ik een Ferrari mogen wrappen, dan zou ik wel een beetje stress hebben”, geeft Luc lachend toe.

Een specifieke vooropleiding om auto’s te kunnen wrappen heeft Luc niet gevolgd. ”Dat was in mijn tijd nog niet. Ik ben na mijn schooltijd gestart bij een reclamebureau waar ik vormgever was en in de praktijk steeds meer te maken kreeg met bestickering. Vervolgens ging ik bij een signing bureau aan de slag en daar heb ik eigenlijk van begin af aan auto’s gewrapt. Learning by doing, dat heeft bij mij heel goed uitgepakt.” Luc heeft naast auto’s, bussen en vrachtwagens ook bijzondere objecten mogen inpakken. ”In het verleden heb ik een helikopter mogen wrappen, dat was een bijzonder project.”

Carwrapping is teamwork bij uitstek en vereist ook de nodige afstemming binnen het team. ”In de voorbereiding maken we het voertuig schoon en wordt het object ontvet. Vervolgens verwijderen we alle onderdelen die tijdens het wrappen in de weg kunnen zitten, waarbij je bijvoorbeeld kunt denken aan de klinken. Dan wordt bepaald welk teamlid welk gedeelte gaat plakken.” Bij diverse onderdelen wordt ook gezamenlijk gewerkt. ”We zijn goed op elkaar ingespeeld, want bij een bumper of dak bijvoorbeeld moet de een de folie op spanning houden en de ander de folie op zijn plek plakken. Dat vergt een vlotte onderlinge communicatie en begrip.” Aan de achterzijde van de folie zitten zogenaamde glaspareltjes. ”Je kunt de folie vrij heen en weer bewegen totdat je de juiste positie bepaalt en de folie vast zet.” De folie is naderhand ook weer gemakkelijk te verwijderen. ”Dat gebeurt door het verhitten van de folie, waardoor je gemakkelijk kunt kiezen voor een nieuwe folie mocht je op de huidige kleur uitgekeken zijn.” De continue tijdsdruk speelt ook een rol. ”Ons werk vereist precisie en de juiste afwerking, maar tegelijkertijd wil je een wrap ook op de afgesproken tijd opleveren. Het is daarom fijn dat we met een heel team van specialisten zijn, die ruime ervaring hebben op dit gebied.”

De afwerking is wellicht nog het meest belangrijk. ”Bij een particuliere carwrap hebben we een matte, grijze folie aangebracht waarbij de chromen delen niet mooi stonden. We hebben toen geadviseerd om deze delen zwart te wrappen. Het is fijn om ook een adviserende rol te kunnen innemen en de klant was uiteindelijk erg tevreden met het eindresultaat.”

Op het gebied van carwrapping is veel mogelijk. ”Er is heel veel keuze qua kleurstelling of uitvoering. Ook is het mogelijk om diverse wraps met elkaar te combineren zoals glanzende en matte folies bijvoorbeeld.” Op de vraag of Luc zelf zijn auto zou wrappen hoeft Luc niet lang na te denken. ”Als ik een andere auto zou hebben zou ik dat wel overwegen, maar die van mij is te klein. Ik vind het mooier staan bij een grote, sportieve auto met een stevige motor.”

Wilt u meer informatie over carwrapping of een vrijblijvend advies?
Neem contact met ons op: tel 046 452 96 27