Verlichte cottagepaal ontwikkeld in samenwerking met Center Parcs

Cottagepaal2 A
Datum 9 feb. 2023
Leestijd 2 minuten

Op verzoek van Center Parcs is bij ons de vraag neergelegd om een verlichte cottagepaal te ontwikkelen, conform hun huidige huisstijl. Dit resulteerde in cottagepaal Loet, die qua design perfect aansluit bij de overige Center Parcs signing en een mooie aanvulling is op de reeds bestaande bewegwijzering. MH is vaste partner van Center Parcs en al een aantal jaren verantwoordelijk voor de wayfinding op de vakantieparken.

Cottagepaal1

Stijlvolle cottages

Lange avonden voor de open haard, met z'n allen uitgebreid ontbijten... In een cottage van Center Parcs is het goed toeven. Om de locatie en nummering van de cottages nog beter vindbaar te maken hebben we - speciaal voor Center Parcs - een verlichte (bewegwijzerings)paal ontwikkeld, zowel met als zonder nummering.

Cottagepaal Bram

Samenwerking Center Parcs

Uit de jarenlange samenwerking en vanuit onze ervaring met de huisstijl van Center Parcs zijn we door de klant benaderd om mee te denken over een specifiek verzoek namelijk een verlichte cottagepaal passend binnen hun huisstijl. We hebben alle wensen van Center Parcs geïnventariseerd en zijn aan de slag gegaan. Na meerdere demoversies aangaande het uiterlijk, finetunen en overleggen is uiteindelijk deze gecertificeerde verlichte cottagepaal het resultaat. Uit het certificeringstraject zijn nog enkele technische keuzes gemaakt om te voldoen aan alle gevraagde regelgevingen en wensen. Het product is vervolgens ook CE gekeurd.

Volledige ontzorging samen met de klant

Alle onderdelen voor de paal worden in huis vervaardigd en door onze monteurs met grote zorg handmatig in elkaar gezet. We verzorgen daarbij het assembleren van de cottagepaal inclusief ingebouwde Ledverlichting, het inventariseren van de locaties (samen met de lokale collega’s van Center Parcs), het coördineren van de benodigde nummering voor de palen en het daadwerkelijk leveren, plaatsen en elektrisch aansluiten (met een gecertificeerde partner) van de palen op locatie in geheel Nederland, België en/of Duitsland.

IMG 5140
De volledige productie vindt in eigen huis plaats.
IMG 5146
Alle onderdelen worden apart gemonteerd.

Verloop van het traject

Accountmanager Fön Schulpen heeft het traject binnen MH Roadstyling begeleid: "We zijn eerst begonnen met een tekening en daarna hier en daar gaan bijsturen. Materialen werden gekozen en ook hebben we gekeken naar duurzaamheid. Uiteindelijk zijn er enkele demomodellen gemaakt die op locatie zijn beoordeeld door diversen mensen van Center Parcs. Hieruit zijn de nu ontwikkelde versies als voorkeur naar voren gekomen.”

Naast de palen hebben we ook een gedetailleerde handleiding ontwikkeld die de wettelijke informatie weergeeft die nodig is voor het verkrijgen van een CE-keurmerk, naast de benodigde informatie aan de gebruiker voor veilig gebruik.

Cottagepaal dag 2
De eerste cottagepalen zijn inmiddels geplaatst.
Cottagepaal nacht
De verlichte cottagepalen 'by night'.

Uitrol cottagepaal

De cottagepaal Loet zal op diverse parken geplaatst worden. De eerste palen zitten inmiddels al in de grond op parken Bispingerheide (Duitsland) en Erperheide (België). Momenteel wordt er door onze monteurs gewerkt in park Vossemeren, waar in totaal bijna 600 stuks worden geïnstalleerd. Meer parken zullen binnenkort volgen.