Een schone werkomgeving met TouchSafe

Foto1
Datum 1 okt. 2020
Leestijd 2 minuten

Alle handcontactpunten bacterie- en virusvrij

Een schone werkomgeving is belangrijk en door corona staat hygiëne plots bovenaan ieders prioriteitenlijst. Maar hoe zorg je ervoor dat de werkplek schoon is en bovendien beschermd? Viralis TouchSafe lanceert een revolutionair protectiemiddel met behulp van groene nanotechnologie. Viralis is een samenwerkingsverband tussen drie gerenommeerde bedrijven uit Limburg die de noodzaak zien om anders om te gaan met hygiëne. Reinasan, ontwikkelaar van duurzame methodes en groene nanotechnologie, reclameproductiebedrijf MH Roadstyling en Schoonmaakbedrijf R. Janssen slaan de handen in één om hygiëne op de werkvloer naar een hoger niveau te tillen. Jos Mostard, directeur van MH Roadstyling: “Wij waren op zoek naar een middel dat wandvisuals en textielframes makkelijk schoon zou krijgen en kwamen uit bij deze nanotechnologie. De easy-to-clean eigenschap van het protectiemiddel was in dit stadium het belangrijkste, omdat het de duurzaamheid en de kwaliteit van de producten sterk ten goede kwam. Uiteindelijk bleek dat dit product ook nog eens een sterke antivirale werking heeft dus toen de coronacrisis uitbrak, zagen we kansen om dit verder uit te rollen.”

Foto2

TouchSafe, het milieuvriendelijke protectiesysteem, beschermt uw werkplek. Voorwerpen die we constant aanraken zoals toetsenbord, telefoon, deurklink of touchscreen zijn belangrijke bronnen van vuil, virussen en bacteriën. In principe kan ieder voorwerp of oppervlakte in een kantoor of fabriekshal behandeld worden, maar wij gaan liever doelgericht te werk, waarbij de focus ligt op de meest kritieke handcontactpunten.
We gebruiken hiervoor een nanoprotectiemiddel dat bestaat uit piepkleine kristallen die micro-organismen, zoals virussen, bacteriën en schimmels ontmantelen. De effectiviteit van de aangebrachte protectielaag wordt voor één jaar gegarandeerd, mits het goed is onderhouden. De nanokristallen zijn zeer robuust en duurzaam en kunnen jaren mee. Ze hechten zich permanent aan praktisch ieder oppervlak en zijn krasbestendig. Bij lichte krassen heeft het middel zelfs een zelfhelende eigenschap waarbij de beschadigingen worden hersteld.

Jos Mostard: “Niemand gebruikt groene nanotechnologie op deze manier. Bovendien zitten hier geen chemicaliën in. Dat maakt deze oplossing echt bijzonder.”

Het onderhoud, dat uitgevoerd moet worden door de klant zelf of een schoonmaakbedrijf, is belangrijk om de beschermlaag intact te houden. Agressieve schoonmaakmiddelen, chloor, peroxide en alcohol kunnen de laag aanzienlijk aantasten. Om dit te voorkomen biedt Viralis milieuvriendelijke en natuurlijke schoonmaakmiddelen om dit te voorkomen. Daarnaast willen we bijdragen aan bewustwording op de werkvloer door middel van trainingen en ondersteuning. Samen kunnen we de verspreiding van ziektes op de werkvloer drastisch verlagen.

Meer informatie op www.viralis.nl of bel 085 – 02 90 176.

Foto3