Maak kennis met onze behangspecialist Iris Wierts

Iris behangspecialist3
Datum 17 feb. 2022
Leestijd 3 minuten

“Ik heb oprecht geen idee wat mensen bedoelen als ze zeggen: ‘Ik verveel me’!”

Iris verveelt zich nooit. Ze is thuis vaak bezig met klussen en dat komt overeen met haar werkzaamheden bij MH Roadstyling. Deze 47-jarige is een ervaren behangspecialist en kent de kneepjes van het vak. Ze praat jullie graag bij. Iris Wierts werkt sinds ruim vier jaar bij MH Roadstyling als monteur bewegwijzering en interieur. De liefde voor interieur is al op jonge leeftijd ontstaan. “Ik heb de schildersopleiding aan de MTS in Boxtel afgerond. Daar leerde ik al veel over verf en behang.” Ze heeft ook de nodige kennis opgedaan toen ze werkte bij een verfgroothandel. “Daar waren veel bijzondere behangsoorten verkrijgbaar en ontdekte ik verschillende materialen, zoals behang van zijde of gras.”

Paper Renewi Lommel 2

Ze heeft al heel wat jaren geëxperimenteerd met behang en het aanbrengen ervan om zo tot het beste resultaat te komen. Iris: “Het is mooi om te zien hoe behang een interieur enorm kan versterken. Het heeft een totaal ander effect dan verf. Dit komt onder andere door patroon, kleur en textuur.” Iedere ondergrond vraagt om een andere toepassing. Zelfs voor ruwe en onbehandelde wanden is er een oplossing. Bij MH kiezen we de beste materialen voor de juiste ondergrond en maken we gebruik van stootvaste en brandvertragende materialen. We adviseren u graag daarin.

Behang3f

Qua design kiezen we een materiaal dat past bij het interieur, het meubilair of de omgeving, gerelateerd aan de organisatie waar het voor is bedoeld. Zo laten we vaak kleuren uit de huisstijl terugkomen of kiezen we beelden die verwant zijn aan de diensten van het bedrijf. Het interieur is immers een verlengde van het merk en de merkbeleving. Niet alleen voor klanten maar zeker ook voor de medewerkers.

MH bedenkt en ontwerpt in eigen huis. Daarnaast zijn er ook een aantal bestaande interieurfolies waarmee we een warme of speciale look creëren, bijvoorbeeld een hout- of goudlook. Vaak gebruiken we deze folies als onderdeel van een totaalconcept waarbij we, naast de aankleding van de muren, ook kasten, keukens, liften en/of tafelbladen kunnen restylen. Ook nemen we optioneel in het ontwerp de meubels, lampen, dividers, akoestische panelen en bijvoorbeeld moswanden mee. Er zijn volop creatieve mogelijkheden!

Paper Renewi Lommel 6

Naast het klussen wat Iris regelmatig thuis doet, gaat ze ook graag lekker eten met haar gezin. “Vaak kijken we ook wat de dag zal brengen en plannen we niet teveel vooraf.” Iris ziet veel gave projecten voorbij komen bij MH. “Ik hou ervan mooie dingen te monteren en vind het fijn om kennis te delen met een team van fijne collega’s. En als je dan ziet dat de klant enorm tevreden is met wat je maakt, dan is dat super. Dat geeft echt voldoening.”

Soms zijn er ook wel uitdagingen in haar werk, maar haar motto is (zoals Pipi Langkous zei): “Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan.” Iedere dag leert ze bij. Niet alleen op haar werk. Wat ook haar collega’s vast niet allemaal weten is dat ze iedere dag één nieuw woord leert in een andere taal.

Iris 3fkopie

Kan het interieur van jouw bedrijfspand ook een opknapbeurt gebruiken? Wij restylen ruimtes zoals een ontvangsthal, kantoortuin, showroom of spreekkamer. Ons creatieve projectteam regelt het graag!