Milieuvriendelijk printen in een nieuwe dimensie

Foto1
Datum 4 nov. 2019
Leestijd 2 minuten

Milieuvriendelijk printen in een nieuwe dimensie

Om steeds de hoogste kwaliteit te blijven leveren investeren wij doelgericht in nieuwe technologieën. Onlangs hebben wij een innovatieve UV-vlakbedprinter in gebruik genomen. Een printer die kleurvast en op zeer hoge resolutie een onderscheidende print aanbrengt op bijna alle denkbare materialen. En dat in de allerbeste kwaliteit! Met deze printtechniek zijn, naast de grotere volumes, ook kleine productieseries of enkele stuks mogelijk en is het daarnaast mogelijk om transparant, vernis of wit te printen. Klinkt goed, maar hoe werkt zo’n UV-printer nu eigenlijk? Operator Lars Wouters legt uit: “Er gaat een speciaal soort inkt in de printer die tijdens het printproces wordt blootgesteld aan UV-licht waardoor deze verhardt en er een verstevigende laag opkomt. Met de zogenaamde UV-flatbed printer kunnen afbeeldingen worden geprint in een zeer hoge kwaliteit mét een lange kleurgarantie. Onze machine kan printen op o.a. hout, glas, aluminium, behang en kunststof.” De printer print tot en met veertien inktlagen. Hierdoor is het mogelijk om diepte in een afbeelding te creëren of zelfs een 3D effect te bewerkstelligen. Dit kan in heel veel situaties worden toegepast waaronder: buitenreclame, bewegwijzering, wand- en raamdecoraties en relatiegeschenken. Directeur Joos Mostard is blij met de aanschaf: “Met de komst van deze printer kunnen we de kwaliteit nog beter monitoren en waarborgen. Deze machine geeft daarnaast de mogelijkheid zowel een klant die een ‘standaard’ print wil als de klant die een onderscheidend topproduct wil te bedienen. En door het gebruik van LED UV-licht behoort deze tot de meest milieuvriendelijke groot formaat printers in de markt.”

Foto2

Een kleine greep uit de vele bijzondere toepassingsmogelijkheden:

  • Printen in lagen
    Door te printen in lagen kan er een driedimensionaal effect en/of diepte worden gecreëerd. Daarnaast geeft het printen in lagen de mogelijkheid om de voor- en achterzijde van een transparante ondergrond te voorzien van een geheel andere opdruk.
  • Witprint
    Het printen van witte inkt, al dan niet gecombineerd met andere kleuren, op diverse objecten en in bepaalde gradaties kan op transparante ondergronden zoals raamfolies voor zeer speciale (diepte) effecten zorgen.
  • Spotvernis
    De toevoeging van een verniskanaal zorgt ervoor dat we een glossy effect over bepaalde stukken van de print kunnen aanbrengen. Ook zijn effecten als mat, zijdeglans en extreme hoogglans te creëren op een gedeelte van of over de hele print.

Meer weten over deze onderscheidende vlakbed-printtechniek of de toepassingen hiervan? Neem contact met ons op via tel: 046 452 96 27 of vul ons contactformulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met jou op.