Signing Tapijnkazerne Maastricht

1foto
Datum 1 sep. 2021
Leestijd 1 minuut

Betekenis geven aan historisch erfgoed

De tapijnkazerne is een begrip in Maastricht. Maastricht University, Gemeente Maastricht en Provincie Limburg werken samen om de voormalige kazerne nieuw leven in te blazen. Het verbindende thema is ‘leren’: onderwijs, onderzoek en horeca komen hier samen. Het gebied is veranderd in een openbaar park met karakteristieke gebouwen, waar een breed publiek (studenten, bedrijven en inwoners) elkaar kunnen ontmoeten. Het voormalige kazerneterrein, gebouwd tussen 1916 en 1919, ondergaat een mooie transformatie waar MH Roadstyling een mooi aandeel in heeft gehad.

1foto2

Alpha Bravo Charlie

De transformatie werd door Architectenbureau LIAG ontwikkeld en wij namen de uitvoering, productie en montage van de signing voor onze rekening. Dit resulteerde onder andere in honderden meters raamfolie. Van diverse ruimtes werden de raampartijen met een toepasselijk ontwerp voorzien van folie. De ruimtes hebben een leuke knipoog naar de oude kazerne en hebben benamingen gekregen volgens het NAVO-alfabet: Alpha Bravo Charlie.

1foto3

Een grote gevelbelettering van ‘Maastricht University’ is aangebracht en deze is ‘s avonds verlicht. Op het ruime buitenterrein vindt iedereen z’n weg door de nieuwe bewegwijzeringsborden en informatiezuilen. De vlaggenmasten maken de buitensigning compleet. Ook binnen in de gebouwen hebben we de signing en looproutes verzorgd. Leuk detail zijn de citaten op de wand van diverse historische personen.

1foto4

Trots

De signing bij de Tapijnkazerne is een project waar we trots op zijn. Het mooie is dat historische kenmerken van de Tapijnkazerne bewaard zijn gebleven, zoals het trappenhuis en de raampartijen. En net zo belangrijk: duurzaamheid en het welzijn van de bezoekers. Deze plek is het bezoeken waard en iedereen is welkom!