Duurzame panelen van suikerrietpulp

Name 4397
Datum 26 okt. 2023
Leestijd 1 minuut

Duurzame oplossingen

Wij dragen graag ons steentje bij aan een groenere samenleving en daarom zoeken we steeds naar duurzame oplossingen. Zo'n oplossing hebben we gevonden in innovatieve X-board panelen die worden gemaakt van suikerrietpulp, een restmateriaal dat overblijft na de suikerproductie. Het materiaal kan voor verschillende doeleinden worden ingezet.

Appeven Fruitsappen winkel display 1
Een winkeldisplay is een mogelijkheid om uit X-board te produceren.
FB IMG 1699618239004
Er zijn vele mogelijkheden met X-board.

Biologisch afbreekbaar

Bomen kappen is niet nodig. In plaats van restmateriaal uit suikerriet weg te gooien - wat tevens bijdraagt aan het verminderen van de hoeveelheid afval - wordt het hergebruikt om X-board plaatmateriaal te produceren. Dit materiaal is geheel biologisch afbreekbaar. Een meerwaarde is, dat we deze X-board panelen in eigen huis kunnen printen en afwerken. Een welkome aanvulling op onze reeds bestaande diensten.

X board

Stevig en licht

De suikerriet panelen zijn in verschillende diktes leverbaar. Ze zijn met name ideaal voor beurzen en exposities, omdat deze super stevig zijn maar daarentegen ook licht in gewicht, dus makkelijk vervoerd en gemonteerd kunnen worden.

2

Onderwijsbeurs weer groot succes voor Vista College

De beursstand van Vista College - zij zijn ook steeds op zoek naar duurzame oplossingen - is ook vervaardigd uit dit bijzondere materiaal. Wij ontzorgen de klant en denken graag mee in oplossingen. Het volledige project, van ontwerp t/m printen en opbouw van de stand, regelen wij!

Vista stand 2
De beursstand van Vista College, die wij ontwierpen en produceerden, is vervaardigd uit het duurzame X-board.
Vista stand 3
Vista College stond op de onderwijsbeurs in Veldhoven. De stand is ieder jaar herbruikbaar.

De mogelijkheden met X-board plaatmateriaal zijn echt eindeloos. Nieuwsgierig of dit voor jouw organisatie een meerwaarde kan zijn? Bel ons gerust.