IJmuiden

IJmuiden

Hoe trek je de aandacht van toeristen en verleid je ze om nog eens terug te komen naar jouw stad? Citymarketing IJmuiden ontwikkelde hiervoor een marketingstrategie en stelde een plan op. Onderdeel hiervan zijn de reuze letters ‘IJmuiden’ die wij mochten ontwerpen en vervaardigen. “Door de letters neer te zetten in de stad en op grote publieksevenementen, willen we meer mensen verleiden nog eens terug te komen voor een bezoek aan onze mooie gemeente. Maar we hopen ook dat de inwoners van onze stad door de letters nog trotser worden op wat we hier allemaal hebben. Want dat is echt heel veel. Dit is Nederland in het klein.” vertelt citymarketeer Friso Huizinga. Het fenomeen reuze letters is niet nieuw, denk maar aan de letters I am Amsterdam waarover eind 2018 nog commotie was vanwege het verwijderen hiervan. Wél speciaal is de kwaliteit van de door MH Roadstyling vervaardigde letters.

Ijmuiden MH 1

“De letters voor IJmuiden zijn gemaakt van een door onszelf ontwikkeld procedé. Ze zijn waterbestendig, vuilafstotend en keihard. Dat maakt ze tot een uniek product!”

IMG 1100
IMG 1264

Een voorwaarde vanuit de opdrachtgever was namelijk om ze bestand te maken tegen vandalisme. “Traditionele letters zijn redelijk fragiel omdat ze van kunststof zijn. De letters voor IJmuiden zijn gemaakt van een door onszelf ontwikkeld procedé” geeft Fön Schulpen van MH Roadsyling aan. “Ze zijn dan ook waterbestendig, vuilafstotend en keihard. Dat maakt deze letterobjecten een uniek product!”

De reuze letters gaan de komende tijd op tournee. Na de onthulling tijdens Havenfestival IJmuiden zijn ze verhuisd naar de Felison Cruise Terminal en gedurende de zomer zullen ze te zien zijn op diverse festivals en dorpsfeesten. “Nog een uitdaging was om de letters verplaatsbaar te maken. Dat vergt een ander procedé dan normaal, maar wij denken graag mee om net wat extra te leveren dan wat de klant verwacht. En ook hierin zijn we geslaagd” lacht Fön Schulpen.

Letters

Meer weten?

Wil je meer weten over onze oplossingen voor buitenreclame? Neem dan direct contact met ons op.

Vergelijkbare projecten